Home > Analys: Kortsiktigt köpläge i Hennes & Mauritz.

Analys: Kortsiktigt köpläge i Hennes & Mauritz.

HM B har gjort ett kraftfullt avstamp efter ett test av 10års lägsta vilket öppnar upp för fortsatt återhämtning mot 155 följt av 163kr.

Vi har tidigare indikerat att kursfallet i HM B kunde vara i sitt slutskede då aktien accelererat på nedsidan under fallande omsättning… samtidigt som aktien avvisat stöd i form av 10 års lägsta.

Aktien testade igenom stödet runt 125kr vilket resulterade i en kraftfull köprespons som tagit aktien upp för en lokal topp vid 155kr i början av maj månad.

Aktien har därefter visat positiva indikationer genom att återigen vända upp efter en avvisning av 61.8% tillbakagång av den uppvisade köpresponsen. Detta indikerar att aktien fått stöd i ett tidigt skede av kortsiktiga spekulanter inför ett test av toppen vid 155kr.

Passeras denna topp har aktien noterat två högre toppar vilket signifikant ger stöd att aktien är i ett tidigt stadium av en botten. Det krävs dock att det långsiktiga jämviktsvärdet skall komma ikapp med priset och åtminstone uppvisa en utplaning innan det kan bli tal om några långsiktiga kursuppgångar. På kort sikt föreslås ett köp vid ytterligare test av 61.8% stödet, förslagsvis mellan 132-136kr, inför en passering av tidigare topp och test av MA 40 veckor vid 162kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 128kr.

Så länge som aktien på veckobasis avvisar 125kr har vi en positiv grundinställning.

Hennes&Mauritz
Entré köp 132-136kr Ticker HM B
Målkurs 162kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 128kr P/E 15.2
Senaste 138.24kr Direkt avk. 7.1%

Aktien handlas under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 40.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto