Home > Analys: Kortsiktigt köpläge i Netflix

Analys: Kortsiktigt köpläge i Netflix

Netflix har nu tappat en del från toppnoteringarna sedan i juli. Fallet i Netflix har varit relativt kraftigt på kort tid. I sådana situationer är det alltid intressant att försöka hänga på för åtminstone en rekyl upp då det kan gå ganska fort och skapa rimlig avkastning på kort tid.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka!

Netflix är en volatil aktie som tenderar att prestera ganska tvära kast, inte minst i samband med kvartalsrapporter. Nu har rapporthetsen lagt sig och då bör även risken för att utsättas för alltför kraftiga rörelser också ha minskat.

Netflix har varit i en positiv trend sedan botten i februari 2016, om än att det tog tid innan det tog fart uppåt. Än så länge har nuvarande upptrend mäktat med en topp på drygt 191 dollar den 21 juli tidigare i år varpå aktien vände tvärt och satte av i sydlig riktning. I måndags trettio dagar efter toppen fick vi en lågpunkt som följdes upp av en positiv stapel igår. Trettio dagar från en topp eller lågpunkt är som vi lärt oss i Gann-skolan alltid av intresse, speciellt när det som igår kom in på en 180 graders relation med toppen på runt 164 dollar.

I grafen kan vi se hur Netflix skapat tydliga gap 18 juli och 9 augusti, en möjlig så kallad ”island-top” vilket är en negativ formation. Samtidigt har vi inte fått en regelrätt säljsignal på plats varför vi bedömer att det finns goda möjligheter att försöka stämma av och stänga de senare av gapen kring 178 dollar.

Netflix (dagsdiagram)
Netflix (dagsdiagram)

Tidsmässigt så förväntar vi oss, så länge som lågpunkten från i måndags håller att aktien kan klara av en rekyl på minst sju till femton dagar vilket då är 1/2 respektive 1/4 del av vår viktiga trettiodagars rytm.

De dagliga oscillatorerna är på låga nivåer och den snabbare Slow stochastic indikatorn har börjat vända upp från riktigt pressade nivåer.

Våra båda glidande medelvärde, 50 dagars och 200 dagars trendar på fint uppåt samtidigt stämde priset i måndags av det senare och vände uppåt, vilket är positivt.

Utifrån ett vågperspektiv kan vi mycket väl ha fem vågor på plats från toppen i juli, så även prisstrukturen talar för en studs.

Jobbar man med Gann i tid och pris kombinerat med Elliott wave är slutsatsen att Netflix sannolikt kommer att hålla sig uppe en tid, minst en till två veckor vilket är en möjlighet att gå lång. Entry kan göras kring gårdagens stängning och målnivån sätts till 178 dollar. En stop-loss placeras lämpligen som en daglig stängning under 164 dollar.

Som ett alternativ kan man för bättre risk/reward hoppas på en dipp på ett par dollar innan man tar position.

Netflix – en överblick
Entré köp $169.40 Ticker NFLX
Målkurs $178.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $164.00 P/E (est 2018) 79.1
Senaste $169.34 Direkt avk. (est 2017) 0.0 %
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto