Home > Analys: Kortsiktigt swing möjlighet i ABB.

Analys: Kortsiktigt swing möjlighet i ABB.

ABB aktien står inför ett avgörande på kort sikt då aktien bildat en doji candlestick strax under motståndsnivån runt 153.40 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ABB aktien har efter en toppnotering på 196 kr i juni 2015 handlats ned till en lågpunkt på 136 kr i mitten av januari. En högre lägsta notering i februari gav en positiv underton som lett till fortsatt uppgång under månaden och ett test av motståndszonen runt 153,40 kr under fredagens handelssession. Tekniskt sett bildades en doji candlestick vid motståndet vilket indikerar att köpkraften för tillfället avtagit.

Detta skapar ett kortsiktigt blankningsläge, runt 153 kr, ned mot under delen av den svagt stigande trendkanalen vid 140 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 155 kr.

Skulle aktien visa styrka genom att signifikant passera motståndet och stänga därovan är detta en positiv utveckling där nästa avstämningsnivå finns runt 160 följt av det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 runt 166 kr.

I detta scenario skapas en köpsetup ifall aktien efter ett utbrott på ovansidan rekylerar ned till 153.40 kr som omvandlats till ett motstånd. En stoploss placeras i detta fall till en stängning under 151 kr. Målkurs sätts konservativt till 165 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto