Home > Analys: Kraftansamling efter trendbrott i CTT Systems.

Analys: Kraftansamling efter trendbrott i CTT Systems.

CTT Systems har visat positiva signaler då aktien brutit sig fri från en bottenformation under tilltagande omsättning. Aktien handlas i en mindre konsolidering ovanför 200 MA vilket sannolikt utgör en kraftansamlingsfas inför nya uppgångar.

CTT Systems har varit en riktig underpresterare på börsen sedan slutet av 2012 då aktien toppade ur på 43 kr. Aktien bröt igenom jämviktsvärdet i form av 200 MA i början av 2012 och har därefter inte lyckats med en bestående notering därovan, vilket sållat bort aktien som en lämplig långsiktig placering. Detta har de senaste månaderna förändrats rejält då aktien bildat en större bottenformation, brutits sig fri på ovansidan under tilltagande omsättning samt etablerat sig ovanför 200 MA.

Pusselbitarna börjar således falla på plats för en bestående vändning. Jämviktsvärdet i form av 200 MA är fortfarande fallande vilket inte är idealiskt men så länge som aktien håller sig ovanför detta och taket av bottenformationen, vid 24 kr, som omvandlats till ett starkt stöd finns det goda förutsättningar för fortsatt uppgång.

Huvudscenariot är fortsatt kraftansamling inom intervallet 24 till 27 kr inför ett framtida utbrott på ovansidan. Skulle aktien dra sig nedåt men i takt med den senaste börsfrossan är det först om aktien visar en bestående notering under 24 kr som det positiva scenariot sönderslås.

Vi rekommenderar ett köp i närheten av 24 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 23.50 kr. Målkurs sätts konservativt till 27 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är starkt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 24 kr. Motstånd finns vid 27 följt av 30 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CTT

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto