Home > Analys: Kraftansamling i Millicom.

Analys: Kraftansamling i Millicom.

Millicom aktien har brutit den fallande trenden och inlett en kraftansamling inför vidare uppgång och ett test av det fallande MA 200 runt 513 kr.

Millicom aktien är en långsiktig underpresterare som kortsiktigt visat styrketecken.

Aktien har efter en dubbeltopp på 689 kr handlats ned kraftigt till en lägsta notering på 336 kr i början av februari. Motståndszonen runt 385 kr passerades i mitten av februari och åter testades framgångsrikt kort därefter, vilket ledde till förnyad köpkraft som tagit aktien förbi motståndet i form av den fallande trenden runt 440 kr.

Aktien har därefter inlett en kraftansamling ovanför den fallande trenden vilket öppnar upp för vidare uppgång och ett test av det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 200 runt 513 kr. Så länge som aktien handlas ovanför stödet runt 428 kr är fortsatt uppgång det mest sannolika scenariot.

På lång sikt skulle vidare uppgång mot 513 kr utgöra en fördelaktig avyttringsnivå för långsiktiga innehav då MA 200 är i en fallande trend.

Vidare test av stödet runt 428 kr utgör en kortsiktig köpnivå då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till fortsatt uppgång mot 513 kr. Förslagsvis placeras en nödutgången vid en stängning under 420 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MIC SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto