Home > Analys: Kraftigt översålda Electrolux B skapar ett köpläge.

Analys: Kraftigt översålda Electrolux B skapar ett köpläge.

Electrolux B är kraftigt översåld i jämförelse med MA 40 vilket skapar ett köpläge eftersom aktien misslyckats att få fotfäste på nedsidan efter ett test av tidigare bottnar.

Electrolux B aktien har sedan toppen runt 285kr i början av året tappat en tredjedel av börsvärdet vilket medfört att aktien handlas på en sträckt nivå i jämförelse mot det långsiktiga jämviktsvärdet MA 40 veckor. Aktien handlas i närheten av intervallbotten från början av 2016 vilket gjort aktien ”billig” från ett tekniskt perspektiv.

Då aktien är kraftigt översåld på kort sikt och misslyckats att få fotfäste på nedsidan efter ett test av bottnarna runt 203kr skapas ett köpläge för ett test av det fallande MA 40 underifrån. Nödutgången placeras förslagvis vid en stängning påveckobasis under 193kr. Målkurs sätts konservativt till 244kr.

Passeras i ett senare skede 267kr på ovansidan finns nästa motstånd vid 280 följt av all time highs runt 310kr. Skulle aktien visa förnyad svaghet genom att stänga under 193kr förväntas ett test av 178 följt av 162kr.

Aktien handlas underr det fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Electrolux B
Entré köp 205kr Ticker ELUX B
Målkurs 244kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 193kr P/E 13.5
Senaste 207.80kr Direkt avk. 4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

 

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto