Home > Analys: Kraftsamling laddar för uppgång i Telia.

Analys: Kraftsamling laddar för uppgång i Telia.

Telia har fortsatt sin kraftsamling under november månad, sedan det stora raset slutet av oktober. Bolagets aktie handlas vidare inom ett tydligt handelsintervall kring 7 års lägsta nivåer, vilket öppnar för uppgång vid utbrott av kanaltaket.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Telia har sedan tidigare i somras balanserats kring 39 kronor vilket varit en mycket svårslagen prisnivå.

Efter det stora raset på över tio procent sedan slutet av oktober, har november månad bjudit på en kraftsamling utan dess like, där en positiv underton öppnar upp för utbrott.

Bolagets aktie befinner sig nämligen vid utkanten av ett värdeområde utifrån tidigare handelsvolym, vilket vidare innebär att när ett utbrott väl sker från nuvarande kraftsamling av kanaltaket, signalerar detta för uppgång.

Trots att säljarna hade övertaget på onsdagen i veckan stängde Telia strax under nollan, vilket indikerar att trots att säljarna var aggressiva behåller köparna sin mark kring nuvarande prisnivå.

När ett utbrott väl sker av kanaltaket öppnar detta vägen för en uppgång till tidigare svårslagna prisnivå 39 kronor, som uppvisat historiskt hög handelsaktivitet.

Om styrkan orkar hålla i sig, ser vi en fortsatt uppgång till 42.50 kronor efter en etablering över 39 kronor.

Däremot råder det en klart förhöjd risk vid en fortsatt position kring denna prisnivå, varpå det kan vara läge att vikta ned för att rida ut vinsten ytterligare.

Tidigare i november framgick det i ett pressmeddelande att Telia Companys dotterbolag i Finland, Sonera investerat i nya frekvenser inom 700 MHz-bandet.

Investeringen förbättrar ytterligare 4G-nätets täckning och hastighet i Finland.

Bara ett par veckor tidigare framgick det i ett pressmeddelande att bolaget förvärvar norska Phonera, i enlighet med att man vill stärka sin position på den norska marknaden.

Förvärvet som uppgick till ett värde om 2.300 miljoner norska kronor på skuldfri bas förväntas ge årliga kostnadssynergier om 400 miljoner kronor, ”främst kopplat till migration av kunder”.

Phoneros kundbas består i dagsläget av 25.000 företag med omkring 250.000 mobilabonnemang skrev bolaget i samband med pressmeddelandet.

Telia Company
Entré köp 35.60 kr Ticker TELIA
Målkurs 39.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 34.35 kr P/E -30.3
Senaste 34.66 kr Direkt avk. 8.7%

 

Vi rekommenderar ett köp strax över kanaltaket vid 35.50 kronor, vilket öppnar för en uppgång till 39 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 34.35 kronor.

Aktien handlas under det långsiktiga jämviktsvärdet i form av både 200 dagars medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TELIA.

Analys: Kraftsamling laddar för uppgång i Telia.

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto