Home > Analys: Kurskollaps efter vinstvarning i Betsson B.

Analys: Kurskollaps efter vinstvarning i Betsson B.

Betsson B har i samband med en vinstvarning kollapsat på börsen vilket gjort aktien extremt översåld på kort sikt. Närmast finns stödområdet mellan 63- 61.50 kr vilket bör leda till en motreaktion.

Vi har i analys den 8 februari varnat att den långsiktigt stigande trenden var under rejäl press då aktien forcerat stödet runt 128.50 kr från en dubbeltopp formation. Den tekniska säljsignalen ledde till en rejäl utförsäljning och en lågpunkt runt den psykologiskt viktiga 100 kr nivån ett par veckor senare. Det tidigare stödet vid 128.50kr, som omvandlats till ett motstånd, misslyckades aktien att forcera underifrån i april månad, vilket bekräftade trendvändningen nedåt.

Aktien handlas nu i fallande huvudtrend som accelererat på nedsidan i samband med en vinstvarning under tisdagen. Kursfallet den senaste veckan är drygt 35 % vilket gör aktien extremt översåld på kort sikt och ökar oddsen för en motreaktion inom kort. Den förväntade motreaktionen kommer sannolikt vid ett test av stödområdet mellan 63- 61.50kr. Vid ett återhämtnings scenario finns motstånd vid 73.50 följt av 81kr.

Skulle aktien fortsätta visa svaghet genom att falla igenom 61.50 kr finns nästa stöd vid 55 följt av 47.50kr.

För att aktien skall vara intressant för mer än en kortsiktig uppstuds krävs någon slags bottenformation alternativt en vändnings candlestick i vecko eller månads diagrammet.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BETS B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto