Home > Analys: Kurskollaps förväntas i SEB A.

Analys: Kurskollaps förväntas i SEB A.

Bank terminen på Eurex börsen föll med hela 20.93% under fredagens handel vilket bör leda till en initial kurskollaps på den svenska banksektorn som helhet. Nivåer att navigera efter i SEB A är stödzonen mellan 60-62.50kr.

Banksektorn uppvisade under fredagens handel ett dramatiskt kursfall i kölvattnet av en BREXIT. Bank terminen på Eurex börsen öppnade kraftigt nedåt och uppvisade en rekord intra-dag volatilitet genom att kort efter det inledande kursfallet återhämta 10% för att därefter falla under resten av dagen. Bank terminen stängde på -20.93% och i undre delen av dagens intervall vilket är ett svaghetstecken.

Förväntan är ett kraftigt kursfall när de svenska bankaktierna öppnar för handel på måndag. Tekniskt sett handlas SEB A i en fallande huvudtrend där närmaste starkare stödzon finns mellan 60-62.50kr, vilket även sammanfaller med stödet vid kanalgolvet. Kortsiktigt kan detta leda till en motreaktion men på lång sikt behöver aktien forcera motståndszonen runt 81 kr för att göra aktien intressant.

Passeras 60kr på nedsidan finns nästa stöd vid 51 följt av 39.50kr. På ovansidan finns motstånd vid 73.50 följt av 81kr.

Aktien handlas under 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SEB A.

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto