Home > Analys: Kursslakt skapar köpläge i Semafo.

Analys: Kursslakt skapar köpläge i Semafo.

Semafo aktien handlas i en långsiktigt stigande trendkanal där aktien fallit kraftigt den senaste veckan i kölvattnet på en falsk köpsignal. Aktien är mycket volatil och har två gånger tidigare tappat mellan 20-25 % under kort tid för att därefter återuppta den stigande trenden.

Semafo aktien har sedan introduktionsdagens handlats i en kraftigt fallande trend och tappat drygt 60 % av kursvärdet sedan toppnoteringen vid 62 kr. Efter en lågnotering på 8.74 kr i juni månad har aktien uppvisat en sekvens av stigande bottnar och toppar och handlas numera i en tydligt stigande trendkanal.

Motståndet vid kanaltaket bröts på ovansidan i februari och signalerade starten av en trendaccelerering. Aktien bildade därefter en mindre konsolidering mellan 24.50 och 27.60 där det fanns goda förutsättningar att en ny köpsignal utlöstes när intervallet bröts på ovansidan.

Konsolideringsintervallet forcerades under en kort tid men lyckades inte att attrahera ett bestående köpintresse varvid aktien snabbt handlades tillbaka in i intervallet och köpsignalen visade sig vara falsk.

Den falska köpsignalen ger en negativ underton men behöver inte nödvändigtvis vara av bestående karaktär då aktien bildat en doji candlestick formation vid stödet av den stigande trenden runt 21 kr. Även om detta stöd skulle forceras finns nästa avgörande stödnivå runt 19.30 som bör stoppa eventuell ytterligare svaghet.

Tidigare kursfall som lett till en vändning uppåt i enlighet med den långsiktigt stigande trenden har visat på fall mellan 20-25 %, nuvarande rekyl har tappat 26 % vilket är i linje med vad som anses normalt. Forceras motståndet, tidigare stödnivå, runt 24.50 kr ljusnar det rejält och ett test av tidigare toppnoteringar anses vara sannolik.

Skulle aktien ta sig ned mot avgörande stödet runt 19.30 kr uppstår en fördelaktig ingångsnivå i aktien. En stoploss placeras förslagsvis under 18 kr. Målkurs sätts konservativt till 24.50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SMF

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
neg (8,78) 4,4 (1,91) 2,0 (1,11) 0,6 (0,73) 0,13 neg 11,82
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto