Home > Analys: Läge för ytterligare uppsida i GAP inför rapport?

Analys: Läge för ytterligare uppsida i GAP inför rapport?

Det amerikanska klädföretaget GAP kan inte direkt anklagas för att fullt ut ha hängt med i den generellt positiva utvecklingen som de bredare amerikanska indexen visar upp. Likväl uppvisar aktien en struktur som på lite längre sikt bådar gott och insinuerar att vi borde kunna få se ytterligare uppsida om vi ger aktien tid. GAP rapporterar resultat den 17 augusti och kanske finns det en möjlighet att haka på de stora drakarna och deras positionering inför denna om aktien beter sig rätt. 

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka!

GAP handlas i en långsiktigare konsolideringsfas i spannet 31 – 21 dollar. Från botten under maj månad 2016 satte aktien fart uppåt efter en långdragen nedgång. Första större reaktionen satte sedan en större topp den 17 november 2016, det är denna första större reaktion som nu korrigeras i en segdragen sidleds rörelse.

Vi vet att en aktie, allt som oftast, rör sig i minst tre sekvenser uppåt efter en avslutad fas nedåt. Eftersom vi endast kan se en fas uppåt och en fas nedåt utgår vi därför ifrån att vi saknar en kraftigare rörelse uppåt för att i värsta fall avsluta den positiva sekvens som inleddes med botten i maj 2016. Vi har alltså sannolikt en positiv underton i aktien.

När vi nu söker en större botten försöker vi hitta relationer med tid och pris som indikerar att en ny lite större rörelse uppåt har inletts. Vi får ihop priset väldigt fint mellan toppen den 17 november 2016 och botten den 11 juli. Som vi lärt oss i Gann-skolan vill man att större rörelser träffar på endera 180 eller 360 grader på Gann-hjulet, vilket ju skett i fallet med GAP.

Tittar vi på tiden är det inte lika tydligt men vi har på några dagar när en möjlig träff mellan toppen den 17 november 2016 och botten den 11 juli på 360 dagar. Tillsammans med relationen i pris är det inte särskilt långsökt att inse att man bör ha en positiv hållning till aktien på medellång sikt.

GAP (dagsdiagram)
GAP (dagsdiagram)

Om vi tar oss in i det kortare perspektivet ser vi att aktien nu är framme vid den kortsiktigt viktiga nivån 25 dollar som är ett Gann-motstånd. Det är inte osannolikt att aktien drar sig tillbaka från denna nivå, men möjligheten till positivt momentum inför stundande rapport finns helt klart där.

Om GAP relativt omgående lyckas ta sig över 25 dollar nivån har vi signaler för en rörelse uppåt mot 28 dollar inför rapporten den 17 augusti.

De dagliga oscillatorerna förefaller trenda uppåt, och även om den lite mer flexibla indikatorn Slow stochastic vänt ned från överköpta nivåer ser vi nu hur indikatorn har vänt uppåt igen. När det gäller den mer trögrörliga RSI indikatorn så kan vi se att den har mer att ge, dessutom trendar den tveklöst uppåt.

Köpsignal utlöses vid daglig stängning över 25 dollar. Eftersom detta är en momentum position inför, förhoppningsvis, spekulationer om en positiv rapport så ska vi ha en tight stop. Aktien måste helt enkelt köra på i rätt riktning efter att vi fått vår köpsignal på plats. Stoppen kan därför placeras vid 24 dollar. Målnivån för vår setup är 28 dollar.

Huruvida aktien verkligen, efter en positiv signal, klarar av att mäkta med att ta sig till 28 dollar inför nästa torsdag återstår att se. Positionen stängs lämpligen oavsett prisläge innan rapporten för att inte riskera en besvikelse. Klarar aktien inte av att ta ut 25 dollarnivån eller ger en falsk köpsignal så ska man vara lite försiktig ur ett kortsiktigt perspektiv då nivån och den kortsiktiga Elliott wave strukturen är i ett avgörande läge.

GAP – en överblick
Entré köp $25.00 Ticker GPS
Målkurs $28.00 Marknad NYSE
Nödutgång $24.00 P/E (est 2017) 12.3
Senaste $24.58 Direkt avk. (est 2017) 3.7 %
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto