Home > Analys: Läget ljusnar för Ericsson B…

Analys: Läget ljusnar för Ericsson B…

Ericsson B har visat positiva signaler genom att bryta den fallande huvudtrenden och etablera sig ovanför det utplanande MA 40 veckor. Stödet runt 56.50kr utgör en köpnivå.

Ericsson B har varit en riktig underpresterare jämfört med börsen som helhet och har tappat nästan 2/3 av börsvärdet från toppen vid 120kr från 2015. I nedgångsfasen har aktien navigerat efter en fallande trendkanal där kanaltaket agerat som motstånd vid tillfälliga upprekyler.

Aktien har efter en panikutförsäljning i oktober återhämtat hela kursfallet och återigen etablerat sig ovanför 56.50kr som på nytt omvandlats till ett stöd. Utbrottet uppåt sammanfaller med en etablering ovanför kanaltaket och det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor som planat ut från ett tidigare fallande läge, vilket är ett tydligt styrketecken då aktien handlats därunder sedan maj 2015.

Då risken för bakslag har reducerats föreslår vi ett köp på rekyl vid ytterligare test av 57-56.50kr, inför vidare uppgång mot 66kr i första hand. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 55kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 56.50kr har risken för ett falskt utbrott ökat med åtföljande nedgång understödd av utbrottshandlare som ligger felaktigt positionerade i marknaden mot i första hand 51kr

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är utplanande.

Ericsson
Entré köp 56.50-57kr Ticker ERIC B
Målkurs 66kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 55kr P/E 112
Senaste 59.15kr Direkt avk. 1.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto