Home > Analys: Läget ljusnar för ICA gruppen…

Analys: Läget ljusnar för ICA gruppen…

ICA gruppen handlas återigen ovanför stödnivån runt 274kr vilket öppnar upp för vidare uppgång mot intervalltaket runt 320 kr.

ICA gruppens stigande trend accelererade i slutet av 2014 året vilket gjorde att aktien blev kortsiktigt överköpt då avståndet mot jämviktsvärdet, MA 200, hamnade på en mycket sträckt nivå med en notering på + 26 %. Detta leder i normal fallet till en trend justering i form av en sidåtgående rörelse alternativt en rekyl för att justera det underliggande sentimentet.

Under större delen av 2015 har aktien visat denna trendjustering vilket medfört att det tidigare överköpta läget helt neutraliserats. Under februari utlöstes en säljsignal när stödet vid intervallbotten runt 274 kr forcerades. Denna säljsignal har med gårdagens uppgång genom motståndet vid 274 kr neutraliserats.

Det tidigare motståndet har på nytt omvandlats till ett stöd och utgör en attraktiv ingångsnivå i en förmodad rörelse mot intervalltaket runt 320 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 267 kr. Målkurs sätts till 308 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under stöd vid 274 kr finns nästa stödnivå runt 262 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande MA 200.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto