Home > Analys: Låneoron över för denna gång i S&P E-mini 500 terminen

Analys: Låneoron över för denna gång i S&P E-mini 500 terminen

Amerikanska börsen i form av S&P E-mini terminen steg kraftigt inför en förväntad resolution om lånetaket. Återigen har skuldtaket utökats och fokus har nu skiftat mot den pågående rapportsäsongen.

Förra veckan var marknadens fokus huruvida lånetaket skulle utökas eller inte, som förväntat blev det en utökning om än i sista stund och fokus har nu flyttats till den pågående rapportsäsongen.  Google rapporterade ett utmärkt resultat och passerade den magiska 1000 $ gränsen. IBM missade förväntningar något samtidigt som General Electric visade solida siffror.

Marknaden fortsätter uppåt i enlighet med den långsiktigt stigande trenden och rekyler har än så länge varit kortvariga och inte särskilt djupa.  Detta kan inte tolkas på annat sätt än att marknaden är urstark trots att allt färre aktier de senaste 6 månaderna noterat 52 veckors högsta, samtidigt som allt färre aktier handlas ovanför det 200 dagars glidande medelvärde. Detta förhållande kommer på sikt leda till en större vändning i marknaden men än så länge har ingen teknisk skada påvisats.

Prognosen förra gången var ett lättandsrally efter en ”lösning” av lånetaket.  Rallyt tjuvstartade redan ett par dagar innan en officiell överenskommelse och terminen har visat på nya högsta noteringar inom en tydligt stigande trendkanal.

Det finns fortfarande potential för vidare uppgång mot motståndet i form av kanaltaket runt 1770. En jämförelse med terminen och dess underliggande 200 periods medelvärde visar på 5 % vilket ger ytterligare ett par procent till överköpta nivåer där historiska vändingar visats runt 9 %.

Huvudscenariot är fortsatt uppgång mot 1770 där en andhämtningspaus förväntas starta.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto