Home > Analys: Långsam nedgång skapar bra köpläge i Investor…

Analys: Långsam nedgång skapar bra köpläge i Investor…

Som ett av Sveriges äldsta och största investmentbolag behöver Investor ingen närmare presentation. Aktien är inte någon upphetsande placering, men i rätt läge erbjuder Investor en bra möjlig avkastning i förhållande till risknivån och just nu har ett sådant läge uppstått på börsen.

I samband med rapporten steg aktien markant under god volym och visade en påfallande positiv dynamik med uppgångsfas under tio dagar. I samband med denna fas så bröt aktien upp ur sitt intervall och har nu börjat trenda istället för att pendla.

Efter uppgångsfasen har dock kursen rekylerat under synnerligen ordande former, dvs. de senaste nio nedgångsdagarna har varit mycket modesta i relation till den tidigare uppgången. Under onsdagen tappade aktien under stor volym samtidigt som flera av basinnehaven som ABB, Atlas, Ericsson och SEB steg, varför vi tror att någon större aktör var angelägen om att ”trycka ut en post”.

Vi ser därför denna nedgång som ett attraktivt köpläge, vilket stärks av ett översålt läge (RSI) i kombination med en anpassning till ett glidande medelvärde om 20 dagar, som i en trendande fas brukar indikera köpläge i Investor.

SAMMANFATTNING
Aktie: Investor
Kurs: 206,70
Stop: 202
Lista: Large Cap
Köpzon: 206-207
Vinstmål: 216-220
Investor
Investor

Klicka på länken för mer information om ”Inriktning, strategi och ansvarsbeskrivning

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto