Home > Analys: Långsiktig trend vändning i Karo Bio!

Analys: Långsiktig trend vändning i Karo Bio!

Karo Bio aktien har under veckan forcerat ett motstånd runt 41 kr från 2007 vilket utlöst en stark köpsignal. Eventuellt återtest ovanifrån de kommande veckorna utgör ett mycket fördelaktigt ingångsläge för en långsiktig placering.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Karo Bio aktien utlöste en säljsignal i november 2010 när aktien forcerade stödet runt 41 kr på nedsidan. Detta ledde till en accelerering i säljtrycket som tog aktien ned med ytterligare drygt 95 % till en lågpunkt på 3.31 kr i april 2012. Denna lågpunkt testades framgångsrikt ett par månader senare och aktien har därefter handlats i en stigande trend.

Sedan årsskiftet har denna trend förstärkts. Aktien har i veckan forcerat 41 kr nivån på ovansidan vilket ger indikationer om en långsiktig vändning uppåt. Minsta motståndets lag är tveklöst på ovansidan och vi har siktet inställt på en möjlig uppgång mot topparna från 2009-2010 mellan 100 till 120 kr så länge som aktien handlas ovanför 41 kr.

På vägen dit finns ett flertal avstämnings nivåer i form av motstånd som måste forceras för att nå dit. Närmaste motstånd finns runt 53, 71 samt 88 kr.

Skulle aktien de kommande veckorna rekylera ned för ett återtest av köpsignalen mellan 41-42 kr uppstår ett mycket fördelaktigt läge för ett köp. Risken i form av en stoploss placeras förslagsvis i detta fall till 38.50 kr. Målkurs sätts konservativt till 71 kr med reservation för vidare uppgång om denna passeras på ovansidan.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KARO

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto