Home > Analys: Långsiktig trendvändning på gång i SSAB A.

Analys: Långsiktig trendvändning på gång i SSAB A.

SSAB A aktien har sedan november tagit ett rejält kliv uppåt från 30kr nivån, vilket är en signifikant utveckling då 30kr sedan mitten av 2013 agerat som både stöd och motstånd. Vi har siktet inställt på vidare uppgång mot 41.50 följt av 50kr.

SSAB A aktien är en långsiktigt svag aktie som det senaste året vaknat till liv rejält med en nära på tre dubbling från botten i början av januari 2016. Aktien har under uppgångsfasen passerat 30kr nivån vilket är ett viktigt vägskäl då denna nivå agerat som ett motstånd under större delen av 2016. På kort sikt har en sekvens av stigande lågpunkter bidats inom en stigande trendkanal där kanaltaket runt 50kr agerar som en naturlig vinsthemtagningsnivå.

Efter en rekyl på nära 20 % från december toppen vid 40kr har aktien under veckan visat tecken på en återgång till den stigande trenden genom att bilda en stor grön candlestick med en stängning i närheten av dagshögsta. Aktien är köpvärd runt fredagens stängningskurs då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till uppgångspotentialen.

Närmaste avstämningsnivå på ovansidan utgör av motståndet vid 41.60kr följt av kanaltaket vid 50kr. Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under stödet vid 36kr finn stöd vid 35 följt av 33kr.

SSAB A
Entré köp 37.18kr Ticker SSAB A
Målkurs 46.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 34.50kr P/E 166
Senaste 37.18kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Veckodiagram

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto