Home > Analys: Långsiktig vändning i Hennes & Mauritz.

Analys: Långsiktig vändning i Hennes & Mauritz.

HM B har passerat tidigare topp vid 155kr efter ett kraftfullt avstamp från 10års lägsta vilket indikerar starten av en långsiktig vändning uppåt.

Vi har tidigare indikerat att kursfallet i HM B kunde vara i sitt slutskede då aktien accelererat på nedsidan under fallande omsättning… följt av en avvisning av stödet i form av bottnarna från 2008.

En vändning uppåt har nu bekräftats genom ett framgångsrikt återtest av stödet runt 125kr, följt av en uppgång genom tidigare topp vid 155kr under kraftigt ökad omsättning. Det långsiktiga jämviktsvärdet är kraftigt fallande vilket indikerar behovet av en sidåtgående rörelse för att ge MA 40 en chans att komma ikapp med priset och cementera en långsiktig botten.

På kort sikt har uppgången de senaste två veckorna medfört ett överköpt läge, vilket ökar oddsen för en rekyl inom kort mot 150kr, vilket utgör ett stöd och ett kortsiktigt köpläge vid ett första test.

Den kortsiktiga uppgångspotentialen utgörs av motståndet vid 188 följt av 200kr.

Vi rekommenderar ett köp vid 151kr. Målkurs sätts till 184kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en veckostängning under 138kr.

Så länge som aktien på veckobasis avvisar 150kr har vi en positiv grundinställning.

H&M B
Entré köp 151kr Ticker HM B
Målkurs 184kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 138kr P/E 20.6
Senaste 163 Direkt avk. 6%

Aktien handlas under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 40.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto