Home > Analys: Långsiktig vändning i Stora Enso

Analys: Långsiktig vändning i Stora Enso

Stora Enso har nyligen lämnat en större bottenformation vilket indikerar en långsiktig vändning för aktien. Rekyler är köpvärda framöver. Närmaste stöd finns vid 54 följt av 52 kr.

Stora Enso-aktien har ett attraktivt P/E på 15.6 vilket är något lägre än bransch genomsnittet på 20.73 . Utdelningen är 2.59 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 4.4 %, vilket är betydligt högre än bransch snittet på 3.18 %. Vinst per aktie är 3.74 kr.

Aktien handlas över det sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 54 kr. Ett mindre motstånd finns runt 64 kr samt vid dubbeltoppen runt 80 kr.

Stora Enso Oyj har utlöst en långsiktig köpsignal då aktien lämnat en större bottenformation. Prisobjektivet är skillnaden mellan taket och botten i handelsintervallet vilket ger en potentiell målkurs för långsiktiga innehav runt 70 kr. Relativ styrka linjen som visar hur aktien utvecklas i jämförelse med omxs30 index har den senaste månaden börjat stiga vilket innebär att aktien numera är stark i förhållande till börsen som helhet.

Rekyler är köpvärda framöver speciellt om aktien skulle ta sig ned mot stödet i form av den stigande trenden runt 54 kr alternativt ett återtest av utbrottsnivån vid 52 kr vilket omvandlats till ett stöd framöver.

Vi har tidigare rekommenderat köp vilket har utvecklats i linje med förväntningar. Det är inte försent att köpa aktien då förväntan är en större återhämtning samt som det är en bra bit kvar till prisobjektivet . Vi är positivt inställda så länge som aktien handlas ovanför stödet vid 52 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol STE R

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto