Home > Analys: Latour B på väg att bryta motståndet…?

Analys: Latour B på väg att bryta motståndet…?

Det finns goda möjligheter att Latour aktiens kraftansamling i närheten av toppnoteringarna inom kort ledet till en köpsignal. Bevaka ett brott av 200 kr nivån under tilltagande omsättning som köp trigger.

Latour akten befinner sig i en långsiktigt stigande trend sedan lågpunkten strax ovanför 50 kr i slutet av 2008. Aktiens kraftiga pendlingar inom intervallet 90 till 150 kr bröts i början av 2013 men lyckades inte attrahera ett bestående köpintresse varvid aktien snabbt återgick in i det tidigare handelsintervallet. Ett flertal försök senare, ledde till en stabilt stigande trend där aktien tagit rejält med fart på ovansidan och handlas i närheten av den psykologiskt viktiga 200 kr nivån.

I nuläget har aktien testat motståndet runt 200 kr tre gånger.  Varje test har skett från en högre lågpunkt vilket indikerar ett allt mer tilltagande köpintresse. Det finns således goda förutsättningar för ett genombrott på ovansidan, speciellt med tanke på att börsen som helhet börjat vis oros tendenser samtidigt som Latour aktien nosar på all time high.

Ett brott av 200 kr under tilltagande omsättning utlöser en köpsignal som är väl värd att hänga på. Prisobjektiv från en eventuell köpsignal är skillnaden mellan botten vid 180 kr och taket i triangelformation vilket ger en potentiell målkurs på 219 kr på ovansidan. En stoploss placeras förslagsvis under 195 kr, en nivå aktien inte bör nå vid en utlöst köpsignal.

Beroende på ens ingångsnivå ger denna rekommendation en risk på 6-7 kr med en potential på minst det dubbla.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns runt 200 kr.  Stöd finns vid 195 följt av 190 kr.

Latour handlas på Stockholmsbörsen med symbol LATO B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto