Home > Analys: Rekyl skapar köpläge i LeoVegas.

Analys: Rekyl skapar köpläge i LeoVegas.

LeoVegas har rekylerat kraftigt sedan februari vilket skapar ett köpläge då aktien är översåld i närheten av stöd.

LeoVegas har haft en mycket stark utveckling på börsen efter ett inledande kursfall i samband med börsintroduktionen. Aktien öppnade 18 mars 2016 på 46.25kr för att nå en botten i mitten av september 2016 på 28kr. Aktien har därefter visat en starkt stigande trend som accelererade på ovansidan i början av året vilket tog aktien på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Denna överköpthet har med de senaste månadernas kursfall helt neutraliserats och dessutom medfört ett översålt läge inom den stigande huvudtrenden, vilket skapar ett köpläge.

Så länge som aktien handlas ovanför swing lägsta vid 63.50kr är förutsättningarna goda för en vändning uppåt. Frågan är om vi redan sett starten av denna vändning då aktien förra veckan visade en avmattning i säljtrycket genom bildandet av en spinning topp candlestick. Skulle aktien återigen visa en fallande tendens de kommande veckorna finns stödet runt 65kr vilket utgör bästa möjliga ingångsläge då en stoploss kan placeras mycket snävt i förhållande till potentialen på ovansidan.

Vi föreslår att man köper halva positionen runt gårdagens stängningskurs och snittar ned sig vid ytterligare kursfall ned mot 65kr. Nödutgången placeras under 62kr. Målkurs sätts konservativt till 83kr.

Fundamentalt sett uppvisar aktien en starkt stigande trend i vinst per aktie vilket ger stöd för en långsiktig uppvärdering.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 63.50kr indikeras ytterligare svaghet ned mot 59.50kr för en avstämning.

LeoVegas
Entré köp 69.70-65kr Ticker LEO
Målkurs 83kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 62kr P/E 39.6
Senaste 69.70kr Direkt avk. 1.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LEO.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto