Home > Analys: Lifco i närheten av stöd i den stigande huvudtrenden.

Analys: Lifco i närheten av stöd i den stigande huvudtrenden.

Lifco aktien handlas sedan introduktionsdagen i november 2014 inom en stigande trendkanal. Kanalbotten runt 178 kr utgör vid ett första test en attraktiv ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lifcokoncernen bedriver verksamhet inom sex affärs-områden och har internationellt marknadsledande positioner. Affärsområdena är Dentalprodukter, Maskiner och verktyg,
Sågverksutrustning, Kontraktstillverkning, Inredningar till servicefordon samt Miljöteknik.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 21 november och var en omedelbar succé då aktien steg med hela 32 % under dagen efter att ha övertecknats sju gånger. Aktien har därefter handlats i en starkt stigande trend och utlöst en rad köpsignaler i samband med utbrott från mindre konsolideringsfaser.

I november 2015 utlöstes en ny köpsignal i samband med att 190 kr nivån forcerade på ovansidan. Aktien har nu forcerat detta stöd vilket omvandlats till ett motstånd inför den kommande upprekylen. Det är först vid ytterligare svaghet och en etablering under kanalgolvet som den långsiktigt stigande trenden kan ifrågasättas.

Vi rekommenderar ett köp runt kanalbotten vid 178 kr. Målkurs sätts konservativt till 209 kr med chans till ett test av tidigare toppnotering om detta motstånd forceras. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 173 kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LIFCO B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto