Home > Analys: Lifco kraftansamlar inför nya uppgångar.

Analys: Lifco kraftansamlar inför nya uppgångar.

Lifco aktien har sedan introduktionsdagen i november handlats i en stigande huvudtrend. Aktien har utlöst en köpsignal från en triangelformation vilket indikerar en potentiell uppgång mot 163 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lifcokoncernen bedriver verksamhet inom sex affärs-områden och har internationellt marknadsledande positioner. Affärsområdena är Dentalprodukter, Maskiner och verktyg,
Sågverksutrustning, Kontraktstillverkning, Inredningar till servicefordon samt Miljöteknik.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 21 november och var en omedelbar succé då aktien steg med hela 32 % under dagen efter att ha övertecknats sju gånger. Aktien steg som högst till 147.40 kr i början av januari och bottnade ur ett par veckor senare runt 127 kr.

Aktien utlöste en köpsignal den 24 februari när aktien forcerade den tidigare toppnoteringen från en triangelformation. I utbrottet ökade volymen kraftigt vilket stärker uppgångsscenariot till prisobjektivet på 163 kr, skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet.

Skulle aktien ta sig ned för ytterligare ett återtest mot 146 kr uppstår en fördelaktig ingångsnivå för ett köp då det tidigare motståndet omvandlats till ett stöd. Nödutgången placeras förslagsvis under 140 kr, en nivå aktien inte bör nå med tanke på den positiva tekniska bilden. Målkurs sätts konservativt till 163 kr.

Då aktien inte har några naturliga vinsthemtagningsnivåer att navigera efter har aktien bästa möjliga förutsättningar för en bestående uppgång.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LIFCO B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto