Home > Analys: Lifco testar stödnivå.

Analys: Lifco testar stödnivå.

Lifco aktien handlas sedan introduktionsdagen i november, i en stigande huvudtrend. Ytterligare  test av stödet runt 156.50 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lifcokoncernen bedriver verksamhet inom sex affärs-områden och har internationellt marknadsledande positioner. Affärsområdena är Dentalprodukter, Maskiner och verktyg,
Sågverksutrustning, Kontraktstillverkning, Inredningar till servicefordon samt Miljöteknik.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 21 november och var en omedelbar succé då aktien steg med hela 32 % under dagen efter att ha övertecknats sju gånger. Aktien har därefter handlats i en tydligt stigande trend och utlöst två köpsignaler i samband med utbrott från konsolideringsfaser.

Återtest av köpsignalerna, d.v.s. en rekyl till taket av den tidigare konsolideringen, som omvandlats till ett stöd, har utgjort en fördelaktig ingångsnivå för vidare uppgång. Detta skedde i början av mars och nu senast i slutet av förra veckan, där aktien marginellt forcerade stödet men återhämtade sig betydligt från lågpunkten i slutet av dagen. En hammer candlestick bildades vilket föreslår att marknaden försöker bilda en botten.

Vi ser fortsatta test ovanifrån av 156.50 kr som en fördelaktig ingångsnivå för ett köp till i första hand ett test av tidigare toppnotering runt 173 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under lågpunkten av fredagens test d.v.s under 151 kr.

Det är först om aktien etablerar sig under stödet vid 145 kr som trendhälsan på allvar kan ifrågasättas.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LIFCO B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto