Home > Analys: Lokal topp i Cisco kan producera mer nedsida

Analys: Lokal topp i Cisco kan producera mer nedsida

Det går inte att klaga på budskapet från den breda marknaden utifrån ett tidscykel- och prisperspektiv. Signalerna har varit relativt tydliga med att det finns en klar poäng med att vara lite försiktig intill att man endera upplever en positiv risk/reward alternativt att vi får in nya köpsignaler. Idag faller lotten på Cisco som kan tänkas börja få det lite jobbigt på längre sikt och som nyligen levererat en kortsiktig säljsignal. Läge att gå kort med snäv tidsram och tighta parametrar.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Den första toppen i Cisco levererades precis ovan den viktiga Gann-nivån vid 34 dollar den 2 och 21 mars. Toppar som sedermera följdes upp av ytterligare en marginellt högre intradagstopp den 8 maj. Ett kraftfullt nedställ följde varpå marknaden nu har studsat i tre vågor. Det är relativt sällan som en aktie eller marknad inte kommer tillbaka ned för att åtminstone stämma av den första lågpunkten innan en slutgiltig botten nås.

Från den senaste lokala botten den 18 maj har aktien klarat av att hålla sig uppe men under relativt slagig handel, detta är generellt inget bra tecken. Aktien förefaller sårbar vid nästa tillfälle som säljarna får överhand.

Tar vi en titt på de dagliga oscillatorerna ser vi hur Slow Stochastic indikatorn markerar en negativ divergens i grafen och förefaller vara på väg att rulla över, vilket är en potentiellt ledande indikator och i detta fall en negativ sådan.

Noterbart är även key-reversal stapeln i grafen från i måndags, den 26 juni, som givet gårdagens uppföljning är att betrakta som en kortsiktig säljsignal.

Cisco (dagsdiagram)
Cisco (dagsdiagram)

Det långsiktiga glidande 200 dagars medelvärde är horisontellt vilket indikerar en långsiktig konsolidering, samtidigt befinner sig 50 dagars medelvärdet i en negativ trend som ger klartecken till att vi kortsiktigt kan söka korta positioner.

Det ser jobbigt ut för Cisco i närtid som borde kunna klara av att stämma av lågpunkten från den 18 maj på cirka 30.40 dollar innan det eventuellt kan vara aktuellt att rikta in sig på en studs. Aktien kan kortas kring gårdagens stängning på 31.77 dollar med en stop-loss på 32.30 dollar vilket är strax ovan måndagens öppningspris. Får man önska så är det ideala i detta läge att aktien öppnar lite upp idag för att sedan vända ned och bryta gårdagens stängning. En sådan utveckling skulle producera en väldigt bra signal för negativ entry.

Risken med denna setup är att en aktie eller marknad för den delen, är relativt stark. Men i fallet med Cisco är det egentligen det motsatta som kan vara aktuellt givet det kraftiga nedstället i maj. Negativa nyheter tenderar att ligga som en våt filt ett tag efter att de blev kända.

 Cisco – en överblick
Entré sälj $31.77 Ticker CSCO
Målkurs $30.40 Marknad Nasdaq
Nödutgång $32.30 P/E (est 2017) 13.2
Senaste $31.77 Direkt avk. (est 2017) 3.4 %
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto