Home > Analys: Loomis B testar MA 200…

Analys: Loomis B testar MA 200…

Loomis B har rekylerat ned till dubbla stöd i form av intervallbotten samt det stigande jämviktsvärdet MA 200, vilket gör aktien intressant för ett köp vid ett misslyckat genombrottsförsök.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Loomis B aktien har efter en toppnotering på 289 kr rekylerat ned till ett stöd i form av en tidigare botten, samt jobbat bort det överköpta läget jämfört med det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200. På kort sikt är trenden sidåtgående mellan 240 och 289 kr. På lång sikt definierat som MA 200 är trenden tydligt uppåtriktad.

Aktien står inför ett tredje test av MA 200 vilket är extra signifikant då det sammanfaller med stödet vid intervallbotten. Bryts 240 kr nivån och aktien stänger därunder med god marginal försämras utsikterna och risken ökar för en nedgång mot stödet runt 220 kr.

Skulle aktien testa igenom 240 kr nivån men stänga däröver och bilda en candlestick med lång svans, vilket indikerar ett avvisande av lägre kurser är oddsen goda för en uppgång mot i första hand 266 kr.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och tar en köp position vid ett falskt genombrott av 240 kr nivån. Nödutgången placeras något under lågpunkten vid det falska genomslaget. Målkurs sätts konservativt till 265 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns mellan 239 – 240 kr. Motstånd finns vid 266 följt av 281 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LOOM B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto