Home > Analys: Loomis kraftansamlar inför vidare uppgång…

Analys: Loomis kraftansamlar inför vidare uppgång…

Loomis B aktien har forcerat motståndet runt 240kr och bildat en kraftansamlingsfas i form av en flaggformation inför vidare uppgång mot intervalltaket strax under 290kr.

Loomis B aktiens långsiktigt stigande huvudtrend från lågpunkten runt 80kr har de senaste året övergått inom ett bredare handelsintervall mellan 202kr och strax under 290kr på ovansidan. I början av mars månad testade aktien intervalltaket vilket resulterade i en kraftfull säljrespons som tagit aktien ned till intervallgolvet där en köprepsons uppvisats.

Köpkraften har därefter bekräftats genom ett återtest av intervallgolvet i juli för att därefter notera en ny swing högsta genom motståndet runt 222kr. Tekniskt sett har trenden vänt uppåt inom konsolideringen vilket ger goda odds för vidare uppgång mot 290kr. Stänger aktien i ett senare skede signifikant över detta motstånd öppnas det upp för en uppgång mot 340kr.

Så länge som aktien handlas ovanför swing lägsta runt 239kr är detta huvudscenariot.

Då risken för bakslag reducerats föreslår vi ett köp i närheten av fredagens stängningskurs vid 246kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 237kr. Målkurs sätts till 285kr.

Sedan mitten av augusti har en mindre flaggformation bildats vilket är ett vanligt förekommande fenomen i mitten av en rörelse, vilket stödjer den redan tekniskt starka bilden. Ett mindre motstånd finns vid 255 följt av 266kr.

Loomis B
Entré köp 246kr Ticker LOOM B
Målkurs 285kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 237kr P/E 16.1
Senaste 246.30kr Direkt avk. 2.8%

Skulle aktien visa svaghet genom att signifikant stänga under 239kr finns närmaste stöd vid 217.50kr följt av 202kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LOOM B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto