Home > Analys: Lucara Diamond sjunker efter delårsrapport.

Analys: Lucara Diamond sjunker efter delårsrapport.

Lucara Diamond har tagit paus i den stigande trenden. Under gårdagen misslyckades aktien att forcera tidigare högsta notering, vilket ger goda odds för en fortsatt nedgång för ett avgörande test av stödet runt 16 kr.

Lucara Diamond är en av de starkare aktierna på Stockholmsbörsen med en uppgång på nära 500 %, efter en stark köpsignal från maj 2013, när motståndet runt 4.50 kr forcerades. Tidigare har det inte funnits några tecken på att uppgången är över, då trend hälsan är intakt, då kursuppgångar varvats med rekyler för att rebalansera sentimentet.

Detta kan ha förändrats under gårdagen då aktien presenterade ett delårsresultat som togs emot under ljumna former. Aktien testade i samband med delårsrapporten tidigare högsta notering i de senaste sex veckors konsolidering vilket medförd en kraftfull motreaktion där aktien stängde under ökad omsättning i närheten av dagslägsta.

Då aktien rekylerade kraftigt efter ett test av toppen av handelsintervallet mellan 16 och 18 kr är det naturligt om aktien tar sig ned, för ett test till under delen av intervallet, i ett försök att hitta köpare. I dagsläget är det troligt att intervallbotten håller för ett första test.

Vi har med gårdags utveckling en neutral inställning till aktien där vi bevakar ett brott av konsolideringen för att visa den fortsatta färdriktningen.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 16 kr. Motstånd finns vid 18.30

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUC

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto