Home > Analys: Lugnare tempo i Hennes & Mauritz.

Analys: Lugnare tempo i Hennes & Mauritz.

Hennes & Mauritz har efter en trendacceleration på ovansidan utvecklats svagt och brutit stödet runt 343 kr. Vi räknar med en fortsatt slagig handel de närmaste månaderna för att det långsiktiga jämviktsvärdet skall komma ikapp med priset.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

H&M B aktien steg kraftigt i mitten av februari och forcerade under ett par dagar motståndet vid kanaltaket, en nivå som under normala omständigheter avvisas och lockar till vinsthemtagning.

I samband med kurseuforin noterades aktien på en sträckt nivå, hela 17 % ovanför det långsiktiga jämvikstvärdet MA 200. Vid två tidigare tillfällen har nivån runt 17 % ovanför MA 200, indikerat behovet av en andhämtningspaus och det finns ingenting som talar för att det blir annorlunda denna gång, speciellt med tanke på den svaga utvecklingen aktien uppvisat de senaste veckorna.

Då aktien handlats tillbaka in i den stigande trendkanalen och brutit stödet vid kanaltaket och stödet runt 343 kr, är det sannolikt med en fortsatt försvagning ned mot MA 200, runt 307 kr.

Vi ser en god möjlighet att sälja aktien på styrka som anses vara tillfällig i en rörelse upp mot kanaltaket runt 350-355 kr, och avvaktar tills vidare med köp i väntan på att det långsiktiga jämviktsvärdet skall komma ikapp med priset.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns runt 333, 320, 310 samt 300kr.  Motstånd vid kanaltaket vid 355 följt av 368 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HM B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto