Home > Analys: Lundin Mining närmar sig ett köpläge!

Analys: Lundin Mining närmar sig ett köpläge!

En kraftig nedgång från högsta prisnivån sedan slutet av 2007 uppstod i Lundin Mining mitten av andra kvartalet. Nedgången tog oss ända ned till 42 kronor, och utmanande kortfattat MA 200, som lyckades stoppa en vidare resa söderut. Positiva tongångar har därefter uppdagats, och återkommande försök till etablering över teknisk nyckelnivå har varit tappra. Efter kortfattade misslyckande, bedömer vi nu att sannolikheten är hög, för att det äntligen är dags för en vidare resa norrut…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Lundin Mining inledde året med styrka, som tog oss ända upp till 60 kronor, tillika högsta prisnivån sedan början av december 2007.

En vändpunkt uppstod vid denna prisnivå, som tog oss ned till 42 kronor. Därefter har vi upplevt positiva tongångar, och underliggande köpstyrka har vid återkommande försök gjort tappra utbrott, för att försöka etablera sig över balanspunkten vid 48 kronor.

Denna balanspunkt vid 48 kronor är en signifikant teknisk nyckelnivå, där köpare och säljare möts, vilket innebär att den blir lite av en vägdelare.

Det är mer eller mindre att en triangelformation nu har formats, och även om vi fick en något lägre botten i juni, bedömer vi den vara av mindre karaktär.

Vi driver nu samtidigt en kamp med MA 200 som befinner sig strax under nuvarande prisnivå, som även varit en stark rygg och stöd på rekyler. Vi utmanade samtidigt på torsdagen det kortsiktiga MA 50, och vi ser nu en resa norrut framför oss om etablering över tekniska nyckelnivån vid 48 kronor lyckas.

Därmed ser vi ett köpläge redan vid 48.50 kronor, för att invänta en bekräftelse till resa norrut vid etablering över motståndsnivån vid 48 kronor.

Vi tror även att en resa norrut kan ta oss ända upp till 53.50 kronor. Köpstyrkan väntas även avta successivt strax före denna målkurs, tillika motståndsnivå, och signifikant motstånd från säljare bör uppenbaras här.

Förslags placeras en stop loss redan vid 46.85 kronor, för att begränsa risken vid en eventuell falsk köpsignal.

Om ett par veckor den 26 juli är det även dags för Lundin Mining att lämna delårsrapport, vilket kan vara värt att ta med i beräkningarna.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUMI.

Analys: Lundin Mining närmar sig ett köpläge!

Lundin Mining Corporation
Entré köp 48.50 kr Ticker LUMI
Målkurs 53.50 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 46.85 kr P/E NEG
Senaste 46.81 kr Direkt avk. N/A

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto