Home > Analys: Lundin Mining närmar sig köpsignal.

Analys: Lundin Mining närmar sig köpsignal.

Lundin Mining har det senaste halvåret bildat en potentiell bottenformation i form av en huvudskuldra. Bryts 31.50 kr signifikant utlöses en köpsignal med ett prisobjektiv på 38 kr.

Lundin mining handlas i en konsolidering mellan 23.50 och 31.50 kr. Inom denna konsolidering har stigande lågpunkter uppvisats vilket ger en positiv underton då detta indikerar ett ökat köptryck som bör leda till en forcering av det starka motståndet runt 31.50 kr.

Bilden har det senaste halvåret klarnat ytterligare då en potentiell bottenformation i form av en huvudskuldra har bildats inom denna konsolidering. Så länge som aktien håller sig ovanför 27 kr nivån är det sannolikt med ett positivt utbrott. Ett eventuellt utbrott har goda förutsättningar att starta en trendande rörelse då aktien samlat kraft under en längre tid.

Gruvsektorn i USA har rekylerat kraftigt efter en stark uppgångsfas i början av året och det finns goda förutsättningar att rekylen redan är över, då en motreaktion uppvisades vid en 61.8 % Fibonacci tillbakagång. Detta skulle i sådana fall ge stöd för en positiv utveckling i Lundin mining aktien.

Vi rekommenderar ett utbrottsköp om aktien tar sig upp mot 32 kr nivån speciellt om omsättningen stiger markant. En stoploss placeras förslagsvis under 31 kr. Målkurs är huvudskuldra pris objektivet på 38 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Det kortare glidande medelvärdet i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste motstånd finns vid tidigare toppnotering runt 31.50 kr samt 37 kr. Stöd finns runt 28.50 kr

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
20,8 (8,80) 3,80 (1,98) 0,8 (1,15) 0 (0,71) 0 1,47 40,13
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto