Home > Analys: Lundin Mining närmar sig stödet vid kanalgolvet.

Analys: Lundin Mining närmar sig stödet vid kanalgolvet.

Lundin Mining handlas i en väl definierad stigande trendkanal, där aktien efter en mindre overshooting vid kanaltaket börjar närma sig en attraktiv köpnivå vid kanalgolvet.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lundin mining aktien handlas i en långsiktigt svagt stigande trendkanal sedan oktober 2011. Inom kanalen respekterar aktien motståndet vid kanaltaket och stödet vid kanalgolvet väl, vilket illustreras av de mer eller mindre exakta vändningarna de senaste åren. Efter en kurskollaps i början av året där aktien blev extremt översåld i det korta perspektivet vände aktien helt enligt förväntan vid kanalgolvet och har därefter handlats i en rörelse upp mot den naturliga vändningsnivån vid kanaltaket. Efter en mindre ”overshooting” genom kanaltaket den 4 maj, kapitulerade köparna i samband med att aktien återigen handlades därunder.

Aktien har därefter utvecklats mycket svagt, i samklang med fallande metallpriser och ett generellt svagt sentiment för gruvsektorn i helhet. Detta har tagit aktien ned i närheten av stödet vid kanalbotten vilket utgör en fördelaktig ingångnivå med tanke på potentialen för en vändning uppåt. Säljtrycket i gruvsektorn i USA har nått panikartade former med en nedgång på 38 % från maj toppen, vilket ökar sannolikheten för en motreaktion inom kort och gör en placering i Lundin Mining extra intressant.

Vi rekommenderar ett köp runt 28 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 26 kr. Målkurs sätts i första hand till 34.50 kr med potential för vidare uppgång mot den naturliga vändningsnivån vid kanaltaket runt 42.50 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande. Stöd finns mellan 27.50 och 28 kr. Motstånd vid 34.50 36.90 40.50 samt 42.50 kr.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto