Home > Analys: Lundin Mining på väg mot kanaltaket

Analys: Lundin Mining på väg mot kanaltaket

Lundin Mining har de senaste månaderna handlats i ett bredare intervall mellan 23.50 till 30 kr. Ett motstånd vid 27 kr forcerades under ökad volym och utlöste en köpsignal som öppnar upp för ett test av kanaltaket runt 30 kr. 

Lundin Mining är ett multinationellt mineral bolag med verksamhet i Sverige, Irland, Spanien, Portugal, Demokratiska republiken Kongo, och Ryssland. Lundin Mining har sitt huvudkontor i Toronto, Ontario och handlas på Toronto Stock Exchange som en del av S & P / TSX 60 index. Bolaget bedriver även på den svenska Nordiska Börsen med en total börsvärde på cirka 1,7 miljarder SEK i juli 14 maj 2009. Bolaget utvecklar för närvarande Tenke Fungurume koppar och kobolt insättning i Demokratiska republiken Kongo i vilket det äger 24,75 procent av aktierna (som Tenke Mining Corp).
Lundin Mining grundades 1994.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Det kortare glidande medelvärdet i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste motstånd finns vid kanaltaket runt 30 kr. Stöd finns 27 kr följt av kanalgolvet vid 24 kr.

Lundin Mining har varit en förlorare på börsen med en nedgång på drygt en tredjedel från oktober toppen runt 36.50 kr men har nu visat positiva tecken. En lågpunkt vid 23.50 kr testades framgångsrikt i juni månad och bildade en högre lägsta kurs vilket ger positiva indikationer framöver. De senaste veckorna har aktien stigit kraftigt i kölvattnet på en större vändning i mining aktier som helhet. Aktien passerade motståndet vid 27 kr under ökad omsättning vilket utlöste en köpsignal som sannolikt tar aktien upp för ett test av motståndet vid kanaltaket runt 30 kr.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI

Det finns positiva förutsättningar för uppgång i aktien speciellt med tanke på att mining sektorn som verkar göra en större vändning uppåt. Skulle aktien ta sig ned mot stödet runt 27 kr erbjuds en attraktiv möjlighet för ett köp. En stop loss placeras förslagsvis under förra lågpunkt under 25 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto