Home > Analys: Lundin Mining i rekyl mot fallande trend.

Analys: Lundin Mining i rekyl mot fallande trend.

Lundin Mining har efter ett brott av nyckelstödet runt 36.50 kr utvecklats mycket svagt och befinner sig i en starkt fallande trend. Aktien är i närheten av ett motstånd i form av MA-200 underifrån vilket utgör en fördelaktig blankningsnivå.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lundin mining aktien utlöste en långsiktig köpsignal i början av juli när aktien forcerade ett två årigt handelsintervall på ovansidan under kraftigt ökad omsättning. Aktien steg som högst till 41.40 kr och har därefter fallit tillbaka in i den tidigare konsolideringen och brutit ett nyckelstöd vid 36.50 kr.

Detta sönderslår den positiva bilden och man får ställa in sig på en möjlig nedgång till den undre delen av konsolideringen, runt 24 kr.

Aktien har vid ett flertal tillfällen funnit stöd vid MA-200. En signifikant forcering har nu omvandlat detta till ett starkt motstånd. Skulle aktien mot förmodan etablera sig ovanför motståndet, runt 34 kr är det troligt att aktien gjort en v-botten vilket i sådana fall indikerar fortsatt uppgång mot nästa motstånd vid 36.50 kr.

Sammanfattning: Lundin Mining aktien har tagit rejält med stryk efter att aktien fallit tillbaka in i konsolideringen och noteras i en fallande trend på medellång sikt och en sidåtgående trend på lång sikt . Aktien tillhör en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen och det kan vara så att aktien inte har funnit en botten ännu, speciellt med tanke på OBV indikatorn nyligen bekräftat den fallande trenden. Närmaste stöd finns vid 29.25 följt av 25 kr. motstånd vid 34 följt av 36.50 kr.

Vi rekommenderar en blankning runt 34 kr. En stoploss placeras förslagsvis över 35 kr. Målkurs sätts konservativt till 29.25 kr.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto