Home > Analys: Lundin Petroleum har fått köpsignaler

Analys: Lundin Petroleum har fått köpsignaler

Oljebolaget Lundin Petroleum har fått en bra start på året. Aktien, räknat på kursen i skrivande stund 167,7 kr, har gått upp med 12,2 procent.

Lundin Petroleum har därmed också fått en relativt stark köpsignal när den nu brutit ur en konsolideringsformation mellan ca 147 kr och ca 166 kr som aktien legat i sedan september förra året.

Dessförinnan har aktien dessutom fått en del mindre starka köpsignaler när motståndsnivåer vid ca 154 kr och ca 159 kr passerades.

Potentialen på den senaste köpsignalen är upp till ca 185 kr. Vid ca 180-185 kr har aktien också ett motståndsområde vilket sammantaget gör att detta blir vårt målområde för denna uppgång.

Lundin Petroleum har stödnivåer vid ca 165-166 kr, ca 159 kr, ca 154 kr och vid ca 147-150 kr.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, har nu så sakteliga börjat vända uppåt. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, har däremot vänt uppåt på ett mer kraftfullt sätt.

Stochastic-indikatorn visar å andra sidan att aktien är i ett överköpt läge. Detta är emellertid ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend. Man kan då däremot öka beredskapen på att aktien då lättare kan göra en nedåtriktad rekyl inom den uppåtgående trenden.

Rekommendationen blir därför att köpa aktien. Särskilt om den skulle rekylera tillbaka något till ca 165-166 kr. Sikta sedan på en uppgång till ca 180-185 kr. Stop loss om aktien stänger under stödet vid ca 159 kr.

Analys Lundin Petroleum
Lundin Petroleum (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto