Home > Analys: Lundin Petroleum kraftansamlar ovanför utbrottsnivån.

Analys: Lundin Petroleum kraftansamlar ovanför utbrottsnivån.

Lundin Petroleum signalerade under april månad att aktien gjort sig redo för en större uppgång i samband med en forcering av kanaltaket från 2011. Stödet runt 145.50kr utgör tillsvidare en köpnivå.

Lundin Petroleum har nyligen forcerat motståndet vid kanaltaket i den fallande trend där aktien handlats i sedan slutet av 2011. Detta är en positiv utveckling som de senaste veckorna förstärkts genom att aktien inlett en mindre kraftansamlingsfas en bra bit ovanför utbrottsnivån och över swing högsta som omvandlats till ett stöd. Förutsättningarna för vidare uppgång är tekniskt sett mycket goda.

På ovansidan har vi ett flertal avstämningsnivåer i form av motstånd där en passering öppnar upp för vidare uppgång mot nästa motstånd och så vidare. Närmast finns 155.50,168.50 samt all time highs runt 181 kr. Passeras det sistnämnda är oddsen goda att aktien är på väg mot kanaltaket runt 232 kr i den stigande trendkanalen från 2008.

Analys sponsrad av Vontobel
Välkommen till Vontobels värld av strukturerade produkter.
 

BULL LUNDIN X3 VON

Entré köp
145.50kr
Målkurs
168kr
Nödutgång
138kr

För närvarande har aktien inlett en mindre kraftansamlingsfas där stödet runt 145.50 kr är en idealisk ingångsnivå inför vidare uppgång. Nödutgången placeras i detta fall till 138 kr. Målkurs sätts konservativt till 168 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att falla tillbaka under 145.50 kr följt av vidare nedgång genom stödet runt 140 kr finns det avgörande stödet i form av kanaltaket runt 135 kr som måste hålla för att inte sönderslå ett uppgångs scenario.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto