Home > Analys: Lundin Petroleum kraftansamlar vid intervalltaket.

Analys: Lundin Petroleum kraftansamlar vid intervalltaket.

Lundin Petroleum har uppvisat en fallande volatilitet vid intervalltaket vilket ökar sannolikheten för ett positivt utbrott. En stängning ovanför 140 kr utlöser en köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lundin Petroleum har sedan december 2011 handlats i en svagt fallande trendkanal. En vändning vid kanalbotten runt 92 kr i december 2014 ledde till en stark återhämtning där aktien enligt förväntan mötte motstånd vid kanaltaket… vilket resulterade i ännu en trendvändning. Dessa begränsningslinjer i form av stöd vid kanalgolvet och motstånd vid kanaltaket utgör således tillsvidare aktiens långsiktiga ”spelplan”.

Aktien har testat kanaltaket ett flertal gånger de senaste veckorna men olikt tidigare tillfällen har aktien snabbt återhämtat det inledande kursfallet. Detta indikerar en underliggande styrka som ökar sannolikheten för ett positivt utbrott. Stänger aktien ovanför kanaltaket i den kortsiktiga konsolidering en runt 140 kr utlöses en köpsignal.

Långsiktigt finns det god uppsida då motståndet vid kanaltaket i veckodiagrammet finns först vid 220 kr.

Vi rekommenderar ett köp på utbrott vid kurs på 140 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis under 134 kr. Målkurs sätts konservativt i närheten av all time highs runt 185 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto