Home > Analys: Lundin Petroleum testar motstånd.

Analys: Lundin Petroleum testar motstånd.

Lundin Petroleum aktien har utvecklats svagt efter en forcering av ett starkt stödområde runt 128 kr. Aktien testar nu stödet underifrån vilket omvandlats till ett motstånd och utgör en fördelaktig blankningsnivå.

Lundin Petroleum utlöste en köpsignal i slutet av mars månad då aktien forcerade ett motstånd runt 129 kr från en huvudskuldra bottenformation. Prisobjektivet på 150 kr uppnåddes aldrig, och efter ett flertal test av stödet runt 128 kr uppvisades en lägre topp jämfört med april toppen. Detta gav negativa signaler som i efterhand bekräftades av en forcering av 128 kr nivån.

Aktien nådde som lägst 116.50 kr efter den utlösta säljsignalen och har med de senaste veckornas motreaktion på kursfallet närmat sig stödet runt 128 kr, som omvandlats till ett motstånd. Detta motstånd anses vara starkt och av avgörande betydelse för den fortsatta färdriktningen.

Då minsta motståndets lag omvandlats nedåt utgör test underifrån av 128 kr en fördelaktig ingångsnivå för en blankningsposition.

Vi rekommenderar en blankning runt 128 kr. En stoploss placeras förslagsvis över 130 kr. Målkurs i närheten av tidigare botten runt 117 kr.

Aktien handlas vid det fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 116.50 kr. Motstånd finns runt 128 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto