Home > Analys: Lundin Petroleum vid avgörande kursnivå…

Analys: Lundin Petroleum vid avgörande kursnivå…

Lundin Petroleum har efter en utlöst köpsignal under mars månad börjat vackla. Den stigande trenden har brutits och det tidigare motståndet som omvandlats till ett stöd har utsatts för ett flertal test.

Lundin Petroleum utlöste en köpsignal i slutet av mars månad då aktien forcerade motståndet runt 129 kr från en huvudskuldra bottenformation. Ett potentiellt prisobjektiv är skillnaden mellan botten och taket i formationen vilket ger en målkurs på strax under 150 kr. Aktien nådde som högst 139 kr inför en rekyl ned för ett återtest av det tidigare motståndet som omvandlats till ett stöd.

Första testet av stödet ledde till en mot rekyl på drygt 5 kronor och en vändning vid 50 % av tidigare ned swing. Aktien håller nu på att testa stödet för andra gången, vilket ökar sannolikheten för ett avgörande då varje förnyat test försvagar stödet.

Bryts stödet signaleras svaghetstecken och ökar sannolikheten för en nedgång till i första hand tidigare bottnar runt 122 kr. Håller stödet måste aktien ta sig förbi 134 kr för en chans att testa tidigare toppnoteringar runt 139 kr.

Då den kortsiktigt stigande trenden har brutits är det sannolikt att i första hand en konsolidering har inletts, då aktien handlas betydligt över tidigare swing low vid 122 kr. För den snabbfotade aktören uppstår fördelaktiga köplägen ovanför 128.50 kr.

Aktien handlas vid det svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 128.50 kr. Motstånd finns vid 134 följt av 139 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto