Home > Analys: Lundin Petroleum vid fördelaktig köpnivå.

Analys: Lundin Petroleum vid fördelaktig köpnivå.

Lundin Petroleum har efter en utlöst köpsignal under mars månad inlett en sidledes rörelse ovanför en stark stödnivå. Ett större aktieköp av styrelseledamoten Magnus Unger ger positiva signaler.

Lundin Petroleum utlöste en köpsignal i slutet av mars månad då aktien forcerade ett motstånd runt 129 kr från en huvudskuldra bottenformation. Ett potentiellt prisobjektiv som inte blivit uppnått… är skillnaden mellan botten och taket i formationen vilket ger en målkurs på strax under 150 kr.

Aktien nådde som högst 139 kr efter köpsignalen och har därefter tagit sig ned mot stödet runt 129 kr som utgör en fördelaktig ingångsnivå för långsiktiga innehav.

Så länge som stödet är intakt är det sannolikt att aktien åtminstone uppnår prisobjektivet vilket gör ett köp på nuvarande nivåer fördelaktigt med hänsyn till risk kontra potentiell avkastning. Målkurs blir i första hand prisobjektivet runt 150 kr, en stoploss placeras förslagsvis under 125 kr.

Enligt artikel från Dagens Industri är det en mycket positiv signal att Styrelseledamoten Magnus Unger köpt på sig 200 000 aktier vilket är fyra gånger så många aktier som han tidigare ägde och är ett stort köp i monetära termer på 26 miljoner.  ”Unger har suttit i styrelsen sedan 2003 och att han nu efter drygt 10 år av insyn gör ett så stort köp tolkar jag som en stark köpsignal” skriver ekonomie doktor Erik Liden, som driver fondbolaget insiderfonder som placerar utifrån insynspersoners handelsmönster.

Aktien handlas vid det svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Närmaste stöd finns runt 129 kr. Motstånd finns vid 134 följt av 139 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto