Home > Analys: MA 200 hindrar vidare uppgång i Swedbank.

Analys: MA 200 hindrar vidare uppgång i Swedbank.

Swedbank har likt de övriga bankerna på Stockholmsbörsen visat svaghet genom en etablering under det fallande MA 200. Blanknings positioner med begränsad risk kan inledas mellan 190 – 195 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedbank aktien har likt de övriga storbankerna på Stockholmsbörsen visat svaghet genom att etablera sig under långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200.

I mitten av augusti bröt aktien genom MA 200 med god marginal och har därefter inte lyckats att ta sig därovan. Detta är ett tydligt svaghetstecken som förstärkts de senaste veckorna då MA 200 övergått från en sidledes utveckling till en fallande trend. I kursdiagrammet har en tydlig motståndszon mellan 190- 195 kr byggts upp vilket utgör en attraktiv blankningsnivå med begränsad risk.

Potentialen för fortsatt nedgång utgörs av december botten i första hand och stödet i form av den långsiktiga upptrenden runt 158 kr i andra hand. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 201 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att stänga ovanför 190 kr, måste aktien vidare uppåt och stänga ovanför det fallande MA 200 runt 197 kr följt av en passering av 200 kr på ovansidan för att den tekniska bilden skall ljusna.

Huvudscenariot är ett test av december botten runt 177 kr inom kort vilket sannolikt leder till en mindre paus i nedgång inför en succesiv försvagning ned mot det långsiktiga stödet i for av den långsiktigt stigande trenden runt 158 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 177 kr följt av 158 kr. Motstånd mellan 190- 195 kr följt av MA 200 runt 197 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto