Home > Analys: Målkurs uppnådd i Hexpol.

Analys: Målkurs uppnådd i Hexpol.

Hexpol aktien har efter en utlöst köpsignal den 25 nov, nått vår målkurs och börjar närma sig en naturlig vändningsnivå vid kanaltaket runt 720 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Hexpol aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där uppgångar varvas med rekyler för att justera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser. Aktien har åstadkommit en fenomenal 35 dubbling sedan botten runt 20 kr från 2009.

Aktien har nyligen brutit en mindre konsolideringsfas mellan 630 och 655 kr, vilket snabbt nådde vår målkurs vid 699 kr, se analys den 24 november. Aktien har därefter fortsatt stiga och börjar nu närma sig en naturlig vändningsnivå vid kanaltaket. Aktien har tidigare vänt nedåt efter test av denna begränsningslinje, se den 25 april och 30 maj.

En jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA-200 visar att aktien nu handlas drygt 14 % ovanför, detta kan jämföras med slutet av april noteringen på 21 % samt maj på 20 %. Detta indikerar att det kan finnas viss uppsida kvar innan det är dags för en rekyl.

För långsiktiga innehav rekommenderar vi att man ökar bevakningen och ser eventuellt test av kanaltaket som en fördelaktig nivå att lätta av en del av innehavet. Skulle aktien inleda en rekyl ned mot 655 kr har detta omvandlats till ett stöd vilket utgör en kortsiktig ingångsnivå.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande 200 MA. Det kortsiktiga 40 MA är stigande. Närmaste motstånd runt 720 kr. Närmaste stöd vid 655 följt av 601 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HPOL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto