Home > Analys: Målkurs uppnådd i Lundin Mining!

Analys: Målkurs uppnådd i Lundin Mining!

Lundin Mining uppnådde under fredagens handel vår målkurs på 58.75kr. Ingen nämnvärd säljrespons har uppvisats vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 70kr.

Vi har i analys den 18 januari  haft en positiv inställning till Lundin mining efter att aktien på ett kraftfullt sätt brutit sig loss på ovansidan från en ”megaphone formation”. En idealisk ingångsnivå rekommenderades inom intervallet 50-51kr, vilket med facit i hand var mer eller mindre botten i rekylen för att därefter under fredagen uppnå vår målkurs på 58.75kr.

Ingen nämnvärd säljrespons har än så länge uppvisats vilket indikerar underliggande styrka men det kanske är för tidigt att dra alltför stora växlar om detta då målkursen nåddes sent under fredagens handel. Ett idealiskt scenario för fortsatt uppgång vore en mindre kraftansamling runt 59kr, för att därefter på nytt bryta sig uppåt på ett kraftfullt sätt liknande det vi såg den 9 januari. Detta öppnar i sådana fall upp för vidare uppgång mot 70kr i första hand och på sikt möjligheten till ett test av all time highs vid 97.50kr.

Skulle aktien däremot kraftigt avvisa 59kr genom att stänga under 54kr är detta ett svaghetstecken som öppnar upp för vidare avstämning av 50kr. Vi rekommenderar att man låser in en mindre del av vinsten och ger resterande innehav en chans för vidare uppgång mot 70kr i första hand.

Lundin Mining
Ticker LUMI
Marknad OMXS Large Cap
P/E neg
Senaste 58kr Direkt avk. %

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 12 månader.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI.

Månadsdiagram

Taggar:
EU

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.