Home > Analys: Målkurs uppnådd i Proffice B.

Analys: Målkurs uppnådd i Proffice B.

Proffice B uppnådde förra veckan vår målkurs runt 21.60 kr i samband med ett förbättrat delårsresultat. Från ett långsiktigt perspektiv blir aktien först intressant om/när 28 kr passeras på ovansidan.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Vi har i rekommendation den 18 dec visat att aktien sannolikt höll på att bilda en bottenformation i form av en upp och nedvänd huvudskuldra formation där en passering av 19.50 kr utlöser en köpsignal. Med facit i hand utlöstes en köpsignal men aktien nådde initialt inte vårt prisobjektiv utan föll tillbaka rejält, utan att utlösa vår stoploss, för att därefter i samband med ett bättre delårsresultat nå vår målkurs förra veckan.

Köparna har tydligt hittat tillbaka då aktien i samband med delårsresultatet steg kraftigt under extrem omsättningsökning, detta kan vara den ”trigger” som krävs för att aktien hittat en långsiktig botten. För närvarande har aktien betat av motståndet runt 22.60 kr inför en förmodad uppgång mot intervalltaket vid 28 kr. Passeras även detta motstånd i ett senare skede ljusnar den tekniska bilden rejält då vägen öppnas upp för en uppgång mot i första hand 30.50 kr.

För er som inte plockat hem vinsten kan stoploss flyttas upp till 19.70 kr, en nivå som inte bör utmanas med tanke på den nyligen stärkta börsbilden.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 20 kr. Motstånd finns runt 22.60, 24 samt 28 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PROE B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto