Home > Analys: MEDA A kraftansamlar inför kursuppgång

Analys: MEDA A kraftansamlar inför kursuppgång

MEDA A utlöste en köpsignal för ett par veckor sedan då aktien bröt sig fri från en konsolidering som varat sedan juni månad. Aktien har därefter inlett en mindre kraftansamlingsfas ovanför utbrottsnivån där en passering av 81.25 kr utlöser en ny köpsignal.

MEDA A aktien är en mycket volatil aktie som visat på explosiva uppgångar följt av lika tvära kast på nedsidan. Aktien passar utmärkt för swing trading med kortare tidshorisont på upp till någon vecka. En köpsignal utlöstes under maj månad vilket ledde till en kraftfull uppgång under ett par dagars tid. Aktien är nu i ett liknande läge då en köpsignal har utlösts från en längre tids kraftansamling mellan stöd nivån runt 70 kr och motståndsnivån runt 78 kr.

Då aktien befinner sig ovanför utbrottsnivån är köpsignalen intakt och de små rörelserna de senaste veckorna är sannolikt en kraftansamlingsfas inför nya uppgångar.  Passeras 81.25 kr nivån på ovansidan utlöses en ny köpsignal . Ett potentiellt prisobjektiv är skillnaden mellan botten och taket i handelsintervallet vilket ger en målkurs i närheten av tidigare topp.

Vi har tidigare rekommenderat ett köp i intervallet 78-79 kr, vid ett återtest av utbrottsnivån. För er som missat att köpa finns nu en ny chans för ett köp om aktien passerar 81.25 kr på ovansidan. En stoploss placeras förslagsvis under 77 kr . Målkurs runt tidigare toppnivåer 86-89 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Motstånd finns vid tidigare topp runt 89 kr. Stöd finns vid 78 kr följt av 70 kr.

I ett längre perspektiv måste aktien forcera tidigare toppnivå runt 89 kr med god marginal för att vi skall hoppas på en trendande rörelse upp mot tidigare all time highs runt 128 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MEDA A

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
26,2 (15,78) 1,9 (4,02) 1,6 (3,31) 2,8 (4,60) 2,25 3,03 48,76
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto