Home > Analys: Mekonomen laddar inför utbrott.

Analys: Mekonomen laddar inför utbrott.

Mekonomen har sedan början av februari handlats inom ett tydligt intervall, där flertalet utmanande varit på taket vid 178 kronor. Förnyad köpstyrka tillsammans med ytterligare signifikant utmanande senaste dagarna av motståndsnivån, med utebliven rekyl öppnar upp för utbrott.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Mekonomen står för närvarande och utmanar motståndsnivån kring 178 kronor på nytt.

Just 178 har visat sig vara mycket svårslagen, och historiskt noterar vi signifikant volym kring denna prisnivå, vilket innebär att köpare och säljare uppvisat stort intresse.

Vi har även upplevt ett tydligt handelsintervall mellan 168 – 178 kronor sedan början av februari, med överlag tendens att röra sig norrut, då vi upplevt flertalet utmanande av kanaltaket.

I slutet av påskveckan fick vi ett kliv över både MA 50, 100 och 200 som därefter inneburit etablering över denna medeltalstrio.

Detta i sig lyfter fram en positiv bild, speciellt eftersom vi även noterar bibehållen köpstyrka häröver.

Vi har heller ej upplevt någon tydlig rekyl efter kanaltaket vid 178 kronor utmanats, vilket i sig även bådar gott framöver.

Ett utbrott och etablering över denna motståndsnivå, öppnar upp för en attraktiv ingångsnivå kring 179 kronor, för en resa vidare norrut till 189 kronor.

Målkursen vid 189 kronor befinner sig i ett yttre område kring tung volym, varpå vi väntar oss att säljare skall kliva in i bilden och ge ordentligt med mothugg.

Om köpstyrkan skulle falla kort redan vid nuvarande utmanande av motståndsnivån, vilket vi ser som betydligt lägre sannolikhet, öppnar detta upp för ytterligare ett besök vid kanalbotten kring 168 kronor.

Mekonomens vd, som sedan tidigare varit tillförordnad har lyft fram trygghet i sitt uppdrag och även framfört en positiv bild av den nya huvudägaren.

Bolaget fick en ny huvudägare LKQ Corporation i höstas, en ägare som har erfarenhet från samma bransch.

I mitten av mars lyfte bolagets vd fram personalbrist som största hindret när det kommer till ökad organisk tillväxt, och även omorganisation inom försäljning har inte utvecklats som man ville och man har istället valt att rulla tillbaka omorganisationen i syfte att ”stärka entreprenörskapet” i butikerna.

Mekonomen
Entré köp 179.00 kr Ticker MEKO
Målkurs 189.00 kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 175.50 kr P/E 19.1
Senaste 178.00 kr Direkt avk. 3.9%

 

Vi rekommenderar ett köp vid etablering över motståndsnivån kring 179 kronor. Målkursen landar på 189 kronor, i yttre delen av ett tungt volymområde. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 175.50 kr.

Aktien handlas efter senaste dagarnas nedgång strax ovanför både 50, 100 och 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MEKO.

Analys: Mekonomen laddar inför utbrott.

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto