Home > Analys: Melker Schörling kraftansamlar inför utbrott.

Analys: Melker Schörling kraftansamlar inför utbrott.

Melker Schörling befinner sig i en långsiktigt stigande trend.  De senaste månaderna har pendlingarna minskat, vilket liknar en kraftansamlingsfas inför ett förväntat utbrott på ovansidan från en avsmalnande triangelformation. Bryts 363 kr utlöses en köpsignal.

Melker Schörling aktien tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen vars uppgångar varvats med sunda rekyler för att justera sentimentet och möjliggöra nya ihålliga uppgångar. Aktien har sedan lågpunkten runt 40 kr från 2009 nått som högst 370 kr i början av mars månad vilket innebär en dryg nio dubbling av kursen. Då aktien visat på hälsosamma rekyler inom den stigande trenden finns det i dagsläget ingen större anledning till oro då aktien visar stadigt stigande lågpunkter.

Sedan topp noteringen runt 370 kr i mars månad har aktien inlett en sidledes rörelse mellan stödet i form av den stigande trenden och en begränsningslinje dragen över topparna. Denna avsmalnande konsolidering liknar en symmetrisk triangelformation vilket ofta är en fortsättningsformation som indikerar ett sannolikt utbrott på ovansidan.

Vi ser en god möjlighet för ett utbrottsköp runt 364 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 350 kr, en nivå aktien inte bör nå efter en köpsignal blivit ”triggad”. Målkurs sätts till 390 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Motstånd finns vid tidigare topp runt 89 kr. Stöd finns vid 78 kr följt av 70 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MELK

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto