Home > Analys: Mer uppsida i Oracle

Analys: Mer uppsida i Oracle

Oracle Corporation har nyligen forcerat ett större handelsområde på ovansidan vilket öppnar upp möjligheten för nya all time highs. Aktien befinner sig i en kortsiktig rekyl mot upptrenden.

Oracle Corporation är ett av de största mjukvaruföretagen i världen. Företaget grundades 1977 av Larry Ellison, Bob Miner och Ed Oates. Oracle har 113 644 anställda i 145 länder och omsätter 35,622 miljarder dollar

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 8 veckors glidande medelvärde är stigande.

Oracle aktien har de senaste två åren handlats i ett större intervall mellan 25 – 36.50 $. Inom detta intervall har uppgångar varvats med nedgångar där pendlingarna smalnat av det senaste halvåret. Det är sannolikt att aktien haft tillräckligt med tid för att samla energi för en passering förbi all time highs framöver. Det som stödjer denna hypotes är att handelsintervallet är väl definierat varvid ett prisobjektiv vid forcering av intervallet pekar på betydligt högre kurser än tidigare topp. Trots att veckodiagrammet för närvarande visar en dubbeltopp ser det fortsatt positivt så länge som aktien håller sig över stödet runt 32.70 $.

Prisobjektivet i denna formation indikerar en uppgång på runt 9 $ från 33 $ nivån vilket ger ett möjligt prisobjektiv på ovansidan på 42 $. Aktien har nyligen testat en tidigare topp vid 36.50 $ vilket lett till att aktien kortsiktigt befinner sig i en rekylfas i en stadig upptrend.  Skulle aktien fortsätta sin rekyl nedåt mot 33 $ nivån där ett stöd är etablerat skulle det sannolikt utgöra ett optimalt köpläge.

Oracle handlas på Nasdaq börsen under symbol ORCL

Vi rekommenderar att man sätter upp aktien på bevakningslistan framöver. Skulle aktien ta sig ned mot 33 $ rekommenderas ett köp med en stop loss på 31 $.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto