Home > Analys: Millicom brottas med motstånd.

Analys: Millicom brottas med motstånd.

Millicom aktien har nyligen forcerat motståndet vid kanaltaket vilket öppnar upp för ett avgörande test av 200 MA underifrån.

Millicom aktien har efter en trippeltopp strax under den psykologiska 700 kr nivån utvecklats svagt i takt med att ett flertal stödnivåer forcerats på nedsidan. Aktien har befunnit sig i en tydligt fallande trendkanal där kanaltaket agerar som motstånd för kursuppgångar och kanalgolvet som stöd vid kursfall.

Aktien har efter en lägsta notering på 583 kr vänt uppåt, och passerat ett tidigare stöd som omvandlats till ett motstånd runt 605 kr vilket ger en positiv underton inom den fallande trenden. Minsta motståndets lag har vänt uppåt, vilket resulterat i omfattande test av motståndet vid kanaltaket som till slut bröts med kraft under gårdagen.

Detta ger positiva signaler och så länge som aktien håller sig ovanför stödet runt 605 kr är oddsen goda att 200 MA bryts. Lyckas aktien även forcera detta motstånd har vi siktet inställt på ett test av tidigare toppnoteringar.

Skulle aktien mot förmodan etablera sig under 605 kr sönderslås den positiva diagram tolkningen och vi har istället siktet inställt på vidare nedgång 585-560 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns vid 583 kr. Motstånd finns vid 620 följt av 200 MA vid 632 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MIC SDB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto