Home > Analys: Millicom utlöser köpsignal inom konsolideringen.

Analys: Millicom utlöser köpsignal inom konsolideringen.

Millicom aktiens stigande trend har övergått till en sidledes konsolidering där aktien nyligen utlöst en mindre köpsignal. Rekyler är köpvärda ovanför stödet runt 625 kr.

Millicom aktien har efter en lågpunkt på 470 kr i juni 2013 handlats i en väl definierad stigande trendkanal där kanaltaket agerat som begränsningslinje för vidare uppgång och kanalgolvet som stöd för en återgång till den stigande trenden.

Aktien nådde som högst 695 kr och har därefter brutit den stigande trenden men inte uppvisat en större säljkraft då stödet runt 625 kr bröts under april, men initialt inte attraherade ett bestående säljintresse.

Aktien har därefter under en kort period handlats under stödet i en mindre konsolidering mellan 600 och 625 kr. Denna konsolidering bröts på ovansidan förra onsdagen vilket utlöser en mindre köpsignal som öppnar upp för ett test av tidigare toppnoteringar.

Vi rekommenderar ett köp mellan 625 – 630 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 615 kr. Målkurs 690 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 625 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 695 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MIC SDB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto